Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 29 ΜΑΪΟΥ 2016

29 Μαΐου 2016
 
  Σ' έναν κατάμεστο αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, φιλοξενούμενοι της Παναγιάς μας, είχαμε την μοναδική και ευλογημένη εμπειρία, να ξαναθυμηθούμε τα "δεινά" του γένους μας, από την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως έως και σήμερα. Δεινά που παιδαγωγικά ο φιλάνθρωπος Θεός μας, επέτρεψε για να μην χάσουμε τον "Δρόμο" μας.

    Αλλά είχαμε και την ευκαιρία να σιγοψιθυρίσουμε όλοι, μαζί με την  "Σύμπραξη" των μουσικών εργαστηρίων Ασκού, Κολχικού, Γερακαρούς και Κρυονερίου, τα λόγια από τα αθάνατα τραγούδια του πόντου και της μικρασίας, που αναφέρονται σ' εκείνα τα δραματικά γεγονότα, για το γένος μας. Την χορωδία των μουσικών εργαστηρίων διηύθυνε ο κ. Κεχαγιάς Δημήτριος.
  Εκατοντάδες πατριωτών από τον όμορφο Ασκό και Πολυδένδρι, αλλά και από άλλες περιοχές του Δήμου μας, ετίμησαν με την παρουσία τους την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ, που οργάνωσε ο Σύλλογός μας, με την συμπαράσταση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, κ. Σαπλαμίδη, και του Δήμου Λαγκαδά. Τους ευχαριστούμε όλους, και ευχόμαστε και του χρόνου καλύτερα, με περισσότερη ακόμα έμπνευση, και φιλοπατρία.
 



 

 





 

 


 

 


 



 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου